АСК”ТОНИ СТАРТ”организира състезание по Автокрос валидно за Националния шампионат - 2 кръг. Състезанието ще се проведе съгласно Международния спортен кодекс (МСК) по автомобилен спорт и неговите приложения, Специалния правилник на АФБ за провеждане на Автокрос, Наредбата за провеждане на автомобилни състезания на АФБ за 2021 г. и Допълнителния правилник на състезанието..

Свободната и официалната тренировка са задължителни и се провеждат по отделно за всяка дивизия. Водачи не стартирали в свободната и официалната тренировка могат да бъдат допуснати в квалификациите по изключение и само с решение на Спортните комисари по предложение на Директора или Рейс-директора.

По време на състезанието всички съдии по трасето следят движението на автомобилите в тяхната зона и Директора или Рейс-директор на състезанието.

Автокрос „Търговище’’ 2017 г. е IIІ кръг от Националния шампионат по Автокрос за 2017 г..

АСК Яворов - Чирпан“ организира състезание по Автокрос валидно за Националния шампионат -IIІ кръг. Състезанието ще се проведе съгласно Международния спортен кодекс (МСК) по автомобилен спорт и неговите приложения, Специалния правилник на БФАС за провеждане на Автокрос, Наредбата за провеждане на автомобилни състезания на БФАС за 2017 г. и Допълнителния правилник на състезанието


АСК „Инфомик транс“организира състезание по Автокрос валидно за Националния шампионат - I кръг.

Състезанието е открито за автомобили следните дивизии: - Дивизия Супер Бъги - Едноместни автокрос автомобили с 4 колела, специално създадени и произведени за участие в автокрос с обем на двигателя до 4200куб.см. Същите трябва да имат две или четири движещи колела и да са съобразени с разпоредбите на чл. 279А от Приложение J. - Дивизия Бъги - Едноместни автокрос автомобили, определени в Приложение J. Пълният обем на двигателя на всеки автомобил да не надхвърля 1600 куб. см /или 941 куб. см ако е с принудително пълнене/. - Дивизия Туринг Автокрос - Туристически автомобили, затворен модел с твърд покрив, който да не се сваля. Разрешени са автомобили с изтекла хомологация от група А/N.

Автокрос „Търговище’’ 2017 г. е IІ кръг от Националния шампионат по Автокрос за 2017 г..

Състезанието е открито за автомобили следните дивизии: - Дивизия Супер Бъги - Едноместни автокрос автомобили с 4 колела, специално създадени и произведени за участие в автокрос с обем на двигателя до 4200куб.см. Същите трябва да имат две или четири движещи колела и да са съобразени с разпоредбите на чл. 279А от Приложение J. - Дивизия Бъги - Едноместни автокрос автомобили, определени в Приложение J. Пълният обем на двигателя на всеки автомобил да не надхвърля 1600 куб. см /или 941 куб. см ако е с принудително пълнене/. - Дивизия Туринг Автокрос - Туристически автомобили, затворен модел с твърд покрив, който да не се сваля. Разрешени са автомобили с изтекла хомологация от група А/N.

Автокрос „Златоклас”-2016 г. е І -кръг от Републиканския шампионат по Автокрос за 2016 г. Съгласно изискванията на международния спортен кодекс на ФИА и приложенията му,Националния спортен кодекс, Специалния правилник за Автокрос ,Наредбата на БФАС за 2016 г.

Сигурността ще бъде обезпечена от:
-15 души охрана,разположена по трасето на състезанието и подходите към трасето.
-реанимобил-разположен непосредствено до ръководството на проявата/директора/.
-1 противопожарен автомобил разположен на лесно достъпен до всички точки на трасето,на всеки съдийски пост ще има пожарникар с пожарогасител.
-5 радиостанции разположени по трасето на всеки съдийски пост.
Движението на автомобили и публика 30 мин. Преди започването на състезанието се преустановява.

Отговорен съдия на старта-финала: Иван Коев
Комендант на състезанието: Четин Хаджисюлюш
Отговорник ППО: началник Георги Енчев
Отговорен лекар: А.Шаиб

Автокрос „Търговище”-2016 г. е І І -кръг от Националния шампионат по Автокрос за 2016 г. съгласно изискванията на Международния спортен кодекс, Специалния правилник и Допълнителния правилник на състезанието.

В съответствие с изискванията на ФИА, организационния комитет извърши подготовката по обезпечаване, сигурността и безопасността на пилоти и зрители по време на автомобилното състезание.

Свободната и официалната тренировка са задължителни и се провеждат по отделно за всяка дивизия. Те ще се състоят от по 4 обиколки. Водачи не стартирали в свободната и официалната тренировка могат да бъдат допуснати в квалификациите по изключение и само с решение на Спортните комисари по предложение на Директора или Рейс-директора.

Полуфинали и финали
- Полуфинали- броя на обиколките в полуфиналите серии са 6.
- Финали - броя на обиколките във финалите серии са 6.

ЧЕТВЪРТИ КРЪГ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ ПО АВТОКРОС В с.ЧЕЛОПЕЧ

Автокросът е съзтезание, което се провежда със специални автомобили върху едно постоянно кръгообразно трасе с нестабилизирана повърхност. АСК „БУЛСТАР РАЛИ ТИМ“ ще организира състезанието по автокрос, валидно за Националния шампионат – ІV ти кръг. Състезанието се провежда съгласно Международния спортен кодекс и неговите приложения, Специалния правилник на БФАС за провеждане на автокрос, Наредбата за провеждане на автомобилни състезания на БФАС за 2016 год. Автокрос „Челопеч”-2016 г. е ІV ти кръг от Националния шампионат по Автокрос за 2016 г. съгласно изискванията на Международния спортен кодекс, Специалния правилник. В съответствие с изискванията на ФИА, организационния комитет извърши подготовката по обезпечаване, сигурността и безопасността на пилоти и зрители по време на автомобилното състезание. Във връзка с това, сигурността ще бъде обезпечена с униформена охрана и сътрудници, които ще бъдат разположени по цялото трасе, като им се заостри вниманието върху най-уязвимите места- вход – изход – на трасето и местата с изградени безопасни зони за зрители. Една линейка – разположена в близост до старт финалната права; Един автомобил оборудван с противопожарна защита– разположен на същото място.

ШЕСТИ КРЪГ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ ПО АВТОКРОС В с.БАЛША

АСК „СОФИЯ – ГРАД“ ще организира състезанието по автокрос, валидно за Националния шампионат – VІ кръг. Състезанието се провежда съгласно Международния спортен кодекс и неговите приложения, Специалния правилник на БФАС за провеждане на автокрос, Наредбата за провеждане на автомобилни състезания на БФАС за 2016 год. и Допълнителния правилник на състезанието.

Автокрос „Балша”-2016 г. е VІ -кръг от Националния шампионат по Автокрос за 2016 г. съгласно изискванията на Международния спортен кодекс, Специалния правилник и Допълнителния правилник на състезанието.
По време на състезанието всички съдии по трасето следят движението на автомобилите в тяхната зона и Директора на състезанието. Между съдиите по трасето и Директора на състезанието да има визуална връзка, радиовръзка и телефонна. На най- уязвимите места /завои, старт, финална права/ да се изградят обширни зони за безопасност, където зрителите не се допускат.
ОТКРИТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО АВТОКРОС ГР. ДЕВНЯ

Българска Федерация по Автомобилен Спорт Община Девня “АСК Търговище авто 2001 и АСК Инфомиктранс”

Допълнителен правилник

За организиране и провеждане на открито състезание от Националния Шампионат по Автокрос в гр. Девня на 01.10.2016 г. и 02.10.2016г.

Координати на трасето: 43.212202 27.544742 Местността Глиган чешма.

Община Девня „АСК Търговище авто и АСК Инфомиктранс” ще организират открито състезанието по автокрос . Състезанието ще се проведе съгласно Кодекса по автомобилен спорт на БФАС и неговите приложения, специалния правилник на БФАС за провеждане на автокрос, Наредбата за провеждане на автомобилни състезния на БФАС за 2016 год. и допълнителния правилник на състезанието.
Българска Федерация по Автомобилен Спорт Община Чирпан “Автомобилен спортен клуб Яворов – Чирпан”

Община Чирпан и „АСК Яворов – Чирпан” ще организират състезанието по автокрос валидно за Националния шампионат III кръг. Състезанието ще се проведе съгласно Кодекса по автомобилен спорт на БФАС и неговите приложения, специалния правилник на БФАС за провеждане на автокрос, Наредбата за провеждане на автомобилни състезния на БФАС за 2016 год. и допълнителния правилник на състезанието.

Директорът и Отговорникът по безопасността са отговорни за информацията по безопасността на трасето. Отговорникът за трасето, отговорникът за сервизните боксове, заедно с маршалите ще бъдат инструктирани и обучени за техните задачи. Практически инструктажите ще започнат доста време преди състезанията. Лекари и спасителни екипи по трасето ще бъдат отделно и специално обучени от Главния лекар и Директора, за да се гарантира безопасността на състезанието.
За повече информация цъкни тук.

FAQ

?Кои са Организаторите?
АСК „ИНФОМИК ТРАНС”
АСК „Тони старт“
АСК „Търговище АВТО-2011”
АСК „Булстар“
“Автомобилен спортен клуб Яворов – Чирпан”
АСК София град
?Какво ми трябва, за да участвам?
 • Лиценз.
 • Шофьорска книжка най-малко категория Б.
 • Заявка до организатора на проявата.
 • Застраховка отговорност на състезателите за щети към трети лица за автокрос.
 • error

  Последвайте ни:

  YouTube
  WhatsApp